WERKaanWERK

info@werkaanwerk.nl

06-12651123

Talentenpaspoort

Talentenpaspoort

Met het talentenpaspoort ontdek je je WERKelijke talenten . Je talenten zijn een gave, vanaf geboorte of ontwikkeld op heel jonge leeftijd. Je talenten onderscheiden je van anderen en maken je bijzonder. Je WERKelijke talent is het potentieel om een voortdurende buitengewone prestatie te leveren .

"Het Talentenpaspoort is een unieke en wetenschappelijk onderbouwde tool om je WERKelijke talenten te ontdekken. Je kan als persoon je individuele Talentenpaspoort maken en je kan als team je Team-Talentenpaspoort maken.

De meeste online vragenlijsten meten je competenties, niet je talenten. Competenties geven aan, hoe goed je iets kan. Wanneer je competenties meet krijg je een momentopname, antwoord op de vraag ” Waar sta ik nu?”. Jouw Talentenpaspoort zegt je niet waar je nu staat , maar wel waar je potentieel ligt. De bouwstenen van je potentieel zijn je drijfveren, passies en denkstijlen. Samen vormen ze je talenten."

WERKaanWERK zet het Talentenpaspoort in om samen met jou, je unieke drijfveren en aanleg te ontdekken. Je drijfveren en aanleg vormen samen je intern kompas . Als je een goed intern kompas hebt dan kan je makkelijker de juiste keuzes maken en de richting bepalen die bij jou past . Geef een nieuwe wending aan je carrière en ga opnieuw fluitend naar je werk.

(Bron: https://www.mytalentpassport.com/index.php)

Hoe werkt het? Talentenpaspoort

Het Talentenpaspoort bestaat uit een lijst met 120 vragen die je digitaal invult. Je antwoorden komen samen in een analyse van je drijfveren (emotionele talenten) en je denkstijlen (mentale aanleg), die we samen uitgebreid bespreken. Dit rapport geeft je geen antwoord op de vraag: "Wat moet ik worden? Welk werk zou ik moeten doen?" Maar het geeft wel inzicht in wat voor jou belangrijk is, wat jouw drijfveren, passies en denkstijlen zijn. En daarmee geeft het je handvatten voor de langere termijn die je helpen bij loopbaankeuzes waar je voor komt te staan. Een intern kompas dat je helpt bij het maken van de juiste keuzes en het bepalen van de richting die bij jou past.

Het Talentenpaspoort past heel goed in een loopbaantraject. Ben je al even zonder werk en wil je graag ontdekken welke kant je op wilt? Wil je je oriënteren op een carriereswitch? Wil je je opnieuw oriënteren op de arbeidsmarkt na een periode zonder betaald werk? Het Talentenpaspoort kan je helpen bij deze zoektocht.

Ik ben heel enthousiast over het Talentenpaspoort omdat het een laagdrempelige, goed onderbouwde methode is, die je inzicht geeft in je mentale en emotionele drijfveren en de combinatie van beide. Het maakt jouw natuurlijk potentieel helder en als je bereid bent te investeren in jouw potentieel, ontstaat er ruimte om te excelleren.

Gecertificeerd coach

Ik ben gecertificeerd Talentenpaspoort Coach. Je kunt het Talentenpaspoort los inkopen of als onderdeel van loopbaan-, sollicitatie- of ondernemerscoaching.


Talentenpaspoort Loopbaancoaching Sollicitatiecoaching Ondernemerscoaching

Referentie van Erna van Laar (HR docs)

" Als HR Professional begeleid ik een medewerkster van een van mijn klanten in haar zoektocht naar een nieuwe baan. Deze medewerkster zit nu in een baan die niet meer bij haar past. Het is erg belangrijk dat de medewerkster de tijd neemt voor het vinden van een andere baan en niet overhaast in de eerste de beste baan gaat starten die voorbij komt.
Met de uitkomsten van deze tool en de uitstekende toelichting daarop van Lotje, kan ik mijn client nu gerichter adviseren welke functies bij haar passen, waarin ze haar talenten kwijt kan en waar het werkplezier weer in terug kan komen.
Ik ben erg blij met de keuze die ik gemaakt heb om het Talentenpaspoort te gaan gebruiken en was blij met de uitkomsten die erg goed in kaart hebben gebracht waar de talenten van de medewerkster liggen.
Ik zal het instrument zeker in mijn begeleidingstrajecten blijven inzetten en ik hoop in de toekomst vaker met Lotje te kunnen werken."

- Erna van Laar, HR Docs -


Bekijk een voorbeeld Talentenpaspoort
(klik op het plaatje)


Referentie van Peter van Altena

" Erg goede ervaring gehad deze week met Lotje. Ik kwam voor een uitleg over het door mij ingevulde 'Talentenpaspoort' (de enige -die ik kon vinden- wetenschappelijk gebaseerde manier om uit te vinden waar talenten nu ECHT liggen) en heb tijdens ons gesprek veel waardering gekregen over de professionele duiding die Lotje me gaf over de resultaten. Uiteraard zou ik theoretisch gezien - zeker op m'n leeftijd - wel zo ongeveer moeten weten waar talenten liggen, maar om dat op een uitstekend onderbouwde manier nogmaals gespiegeld te krijgen, biedt een absolute meerwaarde. Vooral de constructieve vragen/uitdagingen die tijdens het gesprek aan bod kwamen heeft mezelf echt een stuk verder gebracht en geeft me nu de mogelijkheid nog gerichter er mijn voordeel me te doen. Ik kan iedereen - zonder voorbehoud - Lotje Vis aanraden voor begeleiding en support voor vraagstukken rond WERK, en vooral als jezelf nog meer plezier en succes uit dat werk wilt halen! "

- Peter van Altena, Vice President After-Sales & Services EMEA, ATS Automation -