WERKaanWERK

info@werkaanwerk.nl

06-12651123

Sollicitatie coaching

Sollicitatiecoaching

WERKaanWERK is er voor jou als je ondersteuning kan gebruiken bij het solliciteren en vinden van een nieuwe baan

 • Ben je al even zonder werk en lukt het nog niet om succesvol te solliciteren?

 • Heb je een stapel afwijzingen ontvangen en wil je nu effectief worden in het vinden van die nieuwe baan?

 • Sta je voor een carriereswitch en kan je wel wat hulp gebruiken bij het vernieuwen van je cv?

 • Heb je je droombaan op het oog en wil je je kansen vergroten om hem te bemachtigen?

 • Wil je graag oefenen voor een effectief sollicitatiegesprek?

 • Wil je liever 'jezelf zijn' dan 'jezelf verkopen' in een sollicitatiegesprek?

Kortom: Wil je succesvol werken aan nieuw of ander werk?


Wat kan sollicitatiecoaching voor jou betekenen?

Ik adviseer en coach je bij het vinden van werk dat bij jou past. Ik ondersteun je bij het vinden van een volgende stap in jouw loopbaan en de middelen die je daarvoor in kunt zetten. Mijn aanpak kenmerkt zich door een praktische focus. Dus we gaan aan het werk met de praktische facetten van het solliciteren: jouw cv, jouw sollicitatiebrief, het versterken van je netwerk, de verschillende kanalen via welke je aan werk kunt komen.

Ik geloof in de kracht van een heel persoonlijke (arbeids)marktbenadering. Dat begint met definiëren wat je goed kan, wat je graag wilt en waar je echt energie van krijgt. Met die kennis specificeren we welk werk, binnen welke organisatie daar het beste bij past. We zoeken de woorden waarmee je jezelf kunt omschrijven, zodat die nieuwe werkgever je herkent en begrijpt waar jij naar op zoek bent en wat je te bieden hebt.

Werk zoeken en solliciteren zijn een vak apart, en vragen om de inzet van een variëteit aan vaardigheden: presenteren, profileren, communiceren, schrijven, overtuigen, netwerken. We zorgen samen dat je goed voorbereid bent voor jouw sollicitaties.

Ik bied sollicitatiecoaching zodat je met meer vertrouwen en succesvoller nieuw werk tegemoet gaat. Ik maak hiervoor gebruik van mijn ruime ervaring en expertise op het gebied van sales en marketing, ondernemerschap, leidinggeven, organiseren, coachen en natuurlijk solliciteren! De 25 jaar werkervaring die ik heb opgedaan in loondienst maken het mogelijk om jou heel breed te ondersteunen richting jouw nieuwe baan.

We starten met een vrijblijvend, kosteloos kennismakingsgesprek. Daarna maak ik een offerte voor je, toegespitst op jouw situatie, op basis van onze afspraken. Daarna gaan we aan de slag met als doel succesvol (nieuw) werk te vinden.


Naast een coachingstraject kan je ook bij mij terecht voor onderdelen in het sollicitatietraject. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • CV checken

 • CV perfectioneren of aanpassen voor een carriereswitch

 • Motivatiebrief/mail checken of schrijven

 • Sollicitatiegesprek voorbereiden en oefenen

 • Werken aan je presentatie tijdens een sollicitatiegesprek

 • Gebruik maken van je netwerk in je zoektocht naar werk


WerkaanWerk ondersteunt mensen van alle leeftijden in alle beroepsrichtingen en branches.

Neem contact met me op om de mogelijkheden en aanpak te bespreken.

Referentie van Gisèle

" Na mijn afstuderen ben ik op z oek gegaan naar een nieuwe baan. Na het 7 maanden zelf te hebben geprobeerd (zonder resultaat) leek het mij verstandig om toch eens hulp in te gaan schakelen. Ik weet goed wat ik wel en niet zoek in een baan maar ik merkte dat ik, doordat er zoveel tijd overheen gaat en er enkele afwijzingen volgde, onzeker werd. Ik wilde graag eens de mening van een professional met betrekking tot mijn cv. Lotje heeft me hier heel goed bij geholpen. Ik heb nu een cv wat veel sterker weergeeft wie ik ben en wat ik wil. Lotje geeft eerlijke, duidelijke feedback zonder dat het voelt als een aanval op jezelf. Ik ben blij dat ik tijdens onze sessies weer tot wat nieuwe inzichten ben gekomen en dat ik nu een cv heb waarmee ik hopelijk flink wat sollicitatiegesprekken ga binnenslepen. Ik zou het coaching traject zeker aanbevelen omdat het helpt om je gedachten op een rij te krijgen en stappen te zetten in het sollicitatietraject. Ik hoop dat ik snel kan melden dat ik een baan heb gevonden die bij mij past."

- Gysele Hyett -


Referentie van Wanda

"Ik werkte al jaren in de zorg en heb hier met veel plezier gewerkt. Na het krijgen van een zoontje en andere veranderingen in mijn leven merkte ik dat ik behoefte had aan meer structuur in mijn leven en een andere uitdaging. Ik begon met solliciteren maar werd nergens uitgenodigd. Dit vond ik erg frustrerend worden omdat ik niet wist waar het aan lag. Ik ging uiteindelijk overal op reageren en was totaal kwijt waar ik nou eigenlijk naar opzoek was. Om deze reden ben ik hulp gaan zoeken en kwam bij WerkaanWerk uit. Mijn vraag aan Lotje was mij te helpen bij het schrijven van mijn cv en een sollicitatie brief en uit te zoeken wat echt bij mij past. Ik was erg onzeker en dit werd steeds erger door alle afwijzingen.

Lotje was erg flexibel in het maken van een afspraak. Mijn eerste ontmoeting met Lotje was erg fijn. Ik had er gelijk een goed gevoel bij en het eerste gesprek was al gelijk een eyeopener. Lotje is eerlijk in haar feedback en dit geeft zij op een fijne manier. Lotje heeft een erg open houding die uitstraalt dat ze je graag wil helpen. En dit doet ze ook. Ik heb vier afspraken met Lotje gehad en heb nu een mooie CV, goede motivatie brieven, een nieuwe baan en meer zelfvertrouwen. Ik weet weer waar ik naar opzoek was in mijn nieuwe baan. Ik ben mij weer bewust geworden van mijn kwaliteiten en mindere kwaliteiten. Dit helpt je bij het solliciteren omdat je weer weet waarvoor je staat en dit straal je uit in je brieven en de gesprekken die je hebt met de nieuwe werkgever. Ik ben ontzettend blij dat ik deze stap heb gezet en de hulp van Lotje heb ingeroepen. Hier ben ik Lotje ook erg dankbaar voor."

- Wanda Zilvold -


Referentie van Wanda

" Omdat ik al jaren hetzelfde CV gebruik, wilde ik wel eens weten hoe mijn CV door werkgevers bekeken wordt. En waar nodig te verbeteren is. Lotje heeft mijn CV eens goed doorgenomen en gaf mij het CV terug met voor mij zeer waardevolle feedback.
Ik heb de feedback als zeer opbouwend en prettig ervaren. Het gaf mij energie om mijn CV te herschrijven.
Met de handvatten die Lotje mij heeft gegeven heb ik een beter CV kunnen schrijven. Een CV dat niet alleen weergeeft wat ik de afgelopen tijd voor functies heb gehad, maar ook hoe ik deze functies heb ingevuld. Ik heb geleerd om te schrijven over wie ik ben en wat ik kan.
Ik zou Lotje zeker aanbevelen als sollicitatiecoach! Ze heeft mij erg prettig en deskundig geholpen."

- Wanda Dijkhof -